holistisch genezen

Als natuurgeneeskundig/homeopathisch therapeut zie ik de mens als één geheel en ga uit van een holistische benadering. Lichaam en geest behoren in evenwicht te zijn om goed te kunnen functioneren op elk gebied en maak gebruik van verschillende methoden.

Als natuurgeneeskundig therapeut maak ik gebruik van klassieke homeopathie, fytho-therapie en orthomoleculaire therapie en werk ik volgens de onderstaande 5 natuurlijke principes

ENERGIE

Samuel Hahnemann ontdekte het principe similia similibus curentur. Het gelijkende kan het gelijke genezen. Dat betekent dat een homeopathisch geneesmiddel gelijksoortig moet zijn aan de ziekte, om de gezondheid te kunnen herstellen. Dit is het natuurprincipe. Homeopathie verhoogt de kwaliteit van de levensenergie.

Er worden geen symptomen onderdrukt maar de oorzaken worden op natuurlijke wijze aangepakt. De genezing vindt van binnenuit plaats doordat het hele afweersysteem versterkt wordt.

In mijn praktijk zie ik de mens als één geheel en ga uit van een holistische benadering. Lichaam en geest behoren in evenwicht te zijn om goed te kunnen functioneren op elk gebied.

PRIKKELOVERDRACHT

Als klassiek homeopaat zoek ik dan ook altijd naar een constitutiemiddel voor een cliënt. Homeopathische middelen werken in op de 4 regelsystemen van het lichaam: immuunsysteem, hormonale systeem, zenuwstelsel en limbische systeem. Deze systemen zijn volledig op elkaar afgestemd om de natuurlijke balans te behouden. Bij het toedienen van een homeopathisch middel vindt er een prikkeloverdracht plaats en gaat de werkzame stof direct via de informatiesystemen in de hersenen naar de regelsystemen. Vervolgens zorgen deze ervoor dat de juiste informatie overgebracht wordt naar het lichaam waardoor het zelf genezend vermogen wordt geactiveerd.

Drainage en voeding

Om blokkades weg te halen Ik maak gebruik van homeopathie, fythotherapie, en kan adviezen geven omtrent voeding. Hierbij kun je denken aan middelen die het lichaam draineren en ontgiften.

Psyche

Ik probeer de stofwisseling en de organen rechtstreeks te beïnvloeden en te genezen. Natuurgeneeskunde heeft meestal een hele goede invloed op de psyche van de mens. 

Wilt u meer informatie of wilt u een afspraak maken? Neemt u dan gerust contact met mij op