homeopathie enschede

Homeopathie komt uit het Oud Grieks. Homoios betekent gelijksoortig en pathos betekent lijden of ziekte.

De Klassieke Homeopathie is gebaseerd op de geneeswijze die is ontwikkeld door de arts Samuel Hahnemann. Hij ging uit van het gelijksoortigheidsbeginsel. Dat houdt in dat een homeopathisch geneesmiddel geschikt is voor een persoon die de klachten heeft die een gezond persoon zou krijgen als je hem of haar dit middel geeft.

De ziekte/klachten moeten als geheel worden beschreven en niet alleen de belangrijkste symptomen of klachten. Slechts dan zal het geneesmiddel zo goed mogelijk kunnen passen bij de ziekte/klachten.

Hieruit blijkt dat de Klassieke Homeopathie maatwerk is. Het zal dus vaak voorkomen dat verschillende mensen met dezelfde klachten toch allemaal een ander homeopathisch middel krijgen voorgeschreven. De keuze van het middel moet passen bij het complex van individuele symptomen in plaats van op de ziektenaam.

De klassiek Homeopaat is gericht op het versterken en het terug verkrijgen van de balans van lichaam en geest. Er zijn verschillende oorzaken waardoor we af en toe uit balans raken en daardoor ontvankelijker worden voor ziekteverwekkers en zeer uiteenlopende klachten. Dat betekent dat men erop gericht is de eigen afweer te versterken door het zelf genezend vermogen.

Wilt u meer informatie of wilt u een afspraak maken? Neemt u dan gerust contact met mij op